Kommunen.dk
MENU

“Jeg bliver ikke nervøs over, at om lidt kommer der 100.000 gæster”

Bornholmerknægten og direktøren for Foreningen Folkemødet, Mads Akselbo Holm, ser ikke sig selv som Danmarks nye folkeforfører. Men han ved, hvad man byder ventede gæster -  og så insisterer han på altid at gøre det, der er bedst for Folkemødet.

“Jeg bliver ikke nervøs over, at om lidt kommer der 100.000 gæster”

Bornholmerknægten og direktøren for Foreningen Folkemødet, Mads Akselbo Holm, ser ikke sig selv som Danmarks nye folkeforfører. Men han ved, hvad man byder ventede gæster -  og så insisterer han på altid at gøre det, der er bedst for Folkemødet.
Mads Akselbo Holm, hans team og bestyrelsen blev hurtigt enige om at udfase undertitlen ’Danmarks Politikfestival.’ “Vi er ikke politikfestival. Vi er ikke kulturfestival. Ikke dialogfestival. Vi er Folkemødet. Punktum, siger han.
Mads Akselbo Holm, hans team og bestyrelsen blev hurtigt enige om at udfase undertitlen ’Danmarks Politikfestival.’ “Vi er ikke politikfestival. Vi er ikke kulturfestival. Ikke dialogfestival. Vi er Folkemødet. Punktum,” siger han.
Foto: Martin Thaulow / Good People.

Da Mads Akselbo Holm fik jobbet som direktør for foreningen Folkemødet sidste år, mødte han primært to reaktioner. Den ene var: “Det er jo lige dig, Mads. Det kan du jo bare det der!” Den anden reaktion var: ”Hold da op, det bliver da noget af en mundfuld.”

Den første reaktion var ligetil. Selvfølgelig kunne den tidligere direktør for gadefestivalen Distortion udfylde rollen som direktør for Folkemødet. Manden, der gennem seks år havde været med til at føre hundredtusindvis af glade mennesker gennem københavnske kvarterer og gader til dunkende rytmer. Mads Akselbo Holm var om nogen manden, der havde lært og vidste, at musik, fyrværkeri, kunst og kolde ’fadbamser’ ikke kan stå alene. At uden massive mængder af mad, toiletter, bænke og renhold duer festen eller helten ikke. Og det gør et Folkemøde heller ikke. Det var da også præcis de helt elementære udfordringer, som Mads Akselbo Holm og hans team tog fat på og forbedrede – med stor succes.

   Jeg er en bornholmsk knægt, som er utrolig glad for at være kommet hjem. Og som føler et enormt ansvar for, at det, som nogle kalder Bornholms bedste brand, fortsætter med at udvikle sig.

- Alene det, at vi fik etableret mange flere madboder, toiletter og bænke i 2017, gjorde jo, at folk kom og sagde, at der var blevet mere tid til at nyde festivalen og fordybe sig i den. Helt lavpraktisk, fordi de ikke skulle bruge tiden på at stå i alenlange køer, fortæller Mads Akselbo Holm og fortsætter:

- Så nej, jeg bliver ikke nervøs. Spændt, jo, men ikke nervøs over, at om lidt kommer der 100.000 gæster, og har vi nu mad nok, sikkerhed nok, toiletter nok …

Det var mere den anden reaktion, ‘mundfulden’, der var ny for Mads Akselbo Holm. En mundfuld bestående af tusind interessenter samlet på ét Folkemøde, hvor alle jagter det samme; publikum, position, synlighed.

- For mig var det et møde med en helt anden verden, end den jeg kom fra. Et møde med en utrolig, interessant verden. Som vores formand Michael Valentin siger, så er Folkemødet jo et mikrokosmos af det demokrati, vi har. Det betyder blandt andet, at også her er der naturligvis både magtkampe og positionering, men heldigvis også masser af idealisme og kærlighed, siger Mads Akselbo Holm og tilføjer:

- Det har virkelig været en spændende udfordring at træde direkte ind i maskinrummet hos alt lige fra topledelsen af Danmark til græsrødderne og foreningerne og forsøge at styre alle deres individuelle interesser og skulle sammensætte et program, som tilgodeser alle.

Hvilket man så heller ikke kan - eller skal, lyder erkendelsen fra direktøren i dag.

Forbud var en dårlig idé
Først troede Mads Akselbo Holm, at han kunne styre slagets gang ved at sætte regler op for arrangørerne. Forbud mod lukkede fester, forbud mod gratis øl og pølser til gæsterne og så videre.

- Men det lærte vi ret hurtigt og på den hårde måde, at sådan driver man ikke Folkemøde, siger Mads Akselbo Holm.

- I stedet drak såvel vi i sekretariatet som alle i bestyrelsen rigtig, rigtig mange kopper kaffe med arrangørerne, og vi løb utroligt stærkt i forsøget på at indfri deres forskellige forventninger og ønsker. Men sandheden er, at hvis man tror, at man kan gøre flere end tusinde interessenter, der dagligt lever af at prøve at få deres vilje, glade, så bliver man handlingslammet, siger Mads Akselbo Holm.

Derfor har de en huskeseddel hængende på kontoret, hvor der står: ’Insister på at gøre det, der er bedst for Folkemødet,’ fortæller Mads Akselbo Holm.

- Vi skal i foreningen tro på, at det er os, der har den klart bedste mulighed for at se det hele i et helikopterperspektiv, så vi kan lave tiltag, der sikrer det bedst mulige Folkemøde. Og med i dette helikopterperspektiv skal vi også huske alle dem, der har været med til at starte det; Bertel Haarder, Winni Grosbøll, de politiske partier og mange, mange flere, siger Mads Akselbo Holm.

I øvrigt sørgede foreningen selv for et vellykket alternativ til de lukkede fester ved at tilbyde fast underholdning på Hovedscenen hver aften. Et alternativ, som den har tænkt sig at fortsætte med.

– Det var noget af det første bestyrelsen bad os prioritere, at Folkemødet fortsat skal være for alle, slutter Mads Akselbo Holm.


Fem hurtige til Mads Akselbo Holm:

Hvordan havde du det efter Folkemødet sidste år?

- Træt. Behøver jeg sige mere?

Hvordan ruster du dig til dette års Folkemøde? Flere vitaminer eller …?

- Jeg har genfundet min Nokia 3210. Så når jeg har fri og er sammen med min familie i weekenden, er jeg sammen med dem og ikke internettet. Og det virker.

 Sidste år købte du Mao-sko til medarbejderne på kontoret for hyggens skyld? Er de udtrådte, og er der købt nye ind til i år?

De er simpelthen ikke blevet brugt. Vi har haft så travlt, at vi ikke har haft tid til at skifte sko.

Lørdag klokken 17.30 viser I VM-kampen mellem Danmark og Peru på Folkemødets Hovedscene? Tør I ikke at lade være?

Nej, det tør vi ikke. Desuden er der ikke noget som fodbold og klaphat, der kan få folk til at mødes. Og selv ikke-fodboldinteresserede som min kone Helena synes, det er en god idé.

Distortion. Folkemødet. Er du blevet vort lands store folkeforfører?
Hahaha, nej, det er jeg godt nok ikke. Jeg er en bornholmsk knægt, som er utrolig glad for at være kommet hjem. Og som føler et enormt ansvar for, at det, som nogle kalder Bornholms bedste brand, og som i den grad har været med til at vende udviklingen for øen, fortsætter med at udvikle sig til glæde for Bornholm, for Danmark og for det demokrati, vi har.

Blå bog

Mads Akselbo Holm, 37 år.

Født og opvokset på Bornholm.

Direktør for gadefestivalen Distortion 2012- 2016.

Direktør for foreningen Folkemødet siden 1. januar 2017.

Uddannet cand.mag i historie og arabisk fra Københavns Universitet.

Gift med Helena. Har sammen to børn på 6 år og 3 år.

Denne artikel er også bragt i Folkemødeavisen. Se hele avisen her.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele Kommunen.dks artikler internet til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele Kommunen.dks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på kommunen.dk

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.

RELATEREDE ARTIKLER
FRA FORSIDEN
Til toppen
GDPR