Kommunen.dk
MENU

DK Medier kræser for læserne på Folkemødet

Borgmestre fylder godt op i teltet hos DK Medier på årets Folkemøde, hvor der sættes fokus på data, bander, ringriderpølser og verdensmål.

DK Medier kræser for læserne på Folkemødet

Borgmestre fylder godt op i teltet hos DK Medier på årets Folkemøde, hvor der sættes fokus på data, bander, ringriderpølser og verdensmål.
Noget er nyt, andet er gentagelse af succeser fra DK Mediers scene sidste år.
Noget er nyt, andet er gentagelse af succeser fra DK Mediers scene sidste år.
Foto: Michael Kjærgård

Hvad skal kommunerne have af data på borgerne? Og hvorfor er journalister så utroværdige? Kan man tage sønderjyden ud af Slesvig og ind på Københavns Rådhus, uden at et stykke af Sønderjylland følger med? Og hvem bliver minister om tyve år?

Det og meget meget mere kan du få svar på, når DK Medier igen i år tager på Folkemødet. I år er det ottende år, at journalister, redaktører og alle andre fra dknyt og kommunen.dk rykker teltpælene op og tager til Bornholm, og igen i år har de lagt sig i selen for at skabe et program til Folkemødet, som er skræddersyet til netop vores læsere.

- Vi er til stede på Folkemødet, fordi vores læsere er der. Vi vil gerne møde dem, og vi vil gerne give dem lidt af den journalistik, vi er stolte af på både dknyt og i kommunen.dk, i en live-version. Derfor kommer man også til at opleve gentagelse af succeser fra sidste år og helt nye tiltag, siger chefredaktør for DK Medier Claus G. Theilgaard.

Gengangere og nye venner

En genganger fra sidste års program er formatet Bagom Borgmesteren, som kendes fra kommunen.dk, og som i år bliver med Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og med Københavns kulturborgmester Niko Grünfeld (ALT).

De skal hver især sidde i den varme stol hos journalist på kommunen.dk Hanne Korvig, når hun taler med dem om, hvordan det er at leve med livvagter, og hvordan man kobler sønderjyske ringriderpølser med bæredygtige jeans.

- Vi har selvfølgelig udvalgt nogle borgmestre, som vi synes er spændende, og som har noget på hjerte. Når vi også har valgt at sætte fokus på datasikkerhed sammen med Comply by Innovation Lab, så skyldes det jo, at brugen af borgerdata lige nu fylder rigtigt meget i debatten i kommunerne. Gladsaxe-modellen har blandt andet været stærkt omdiskuteret, selvom den slet ikke er søsat endnu, siger Claus G. Theilgaard.

Samarbejdet om data-debatten er ét af to nye samarbejder, DK Medier har indgået i forbindelse med årets Folkemøde. Her vil publikum blive inddraget og skulle bidrage, når DK Medier sammen med Comply by Innovation Lab og en række stærke spillere på det digitale område udarbejder en række principper for, hvad god indsamling og anvendelse er, når kommunerne bruger borgerdata.

Civilsamfund og offentlig debat

Ud over Comply by Innovation Lab har DK Medier i år også indgået et samarbejde med Sivil og KPH Projects om at sætte verdensmål og civilsamfundet på dagsordenen. Her kommer Bornholms borgmester Winni Grosbøll blandt andet med input til, hvordan man skaber et bedre investeringsklima i kommunerne, som tager højde for de verdensmål, FN sidste år spillede ud med.

- Fra verdensmål til sociale investeringer er en højaktuel diskussion om, hvordan vi skaber de bedste rammer for iværksættere, der ikke bare vil lave business, men forpligter sig på også at ændre samfundet, siger Anne Katrine Heje Larsen Co-Founder & Director KPH Projects og tilføjer:

- For at sikre dette skal hele økosystemet samles, og derfor sætter vi i debatten på folkemødet nogle af aktørerne i stævne og udforsker mulighederne for at forbedre investeringsmiljøet omkring bæredygtig forretning - særligt med fokus på opstartsfasen.

Derudover vil det være muligt at stifte bekendtskab med en gammel kending, som sidste år fyldte teltet hos DK Medier til sidste plads, nemlig den politiske podcast Udestuen, hvor meningsdannere fra hele det politiske spektrum kommer og kværulerer over emner som det kommende folketingsvalg, hovedstaden vs. provinsen og medieforliget.

Unge stemmer på programmet
Derudover kommer en flok unge stemmer i debatten, når de skal debattere, hvad der skal på dagsordenen, hvis de engang bliver borgmestre eller ministre. Der er tale om formænd fra samtlige ungdomspartier, som giver deres besyv med.

Ligeledes får ungdommen stemme, når stifterne af debatt.dk inviterer til dilemmadebat, hvor der skal diskuteres EU, arveafgift, dødsstraf og den evigt verserende Israel-Palæstina-konflikt.

- I år har vi et særligt fokus på civilsamfundet og på den offentlige debat, fordi det i høj grad også er her, demokratiet lever. Man kan snildt sidde i en byrådssal og træffe oplyste beslutninger, men uden civilsamfundet kan det være svært at få ført ud i livet. Samtidig giver den offentlige debat inputs til byrådsarbejdet, som man ikke nødvendigvis ville få, og her mener vi også, at unge stemmer er vigtige at høre, siger Claus G. Theilgaard.


Torsdag

Civilsamfundets rolle i velfærdssamfundet
15:00 - 16:00
Er frivillige hænder og hoveder svaret på velfærdssamfundets udfordringer? Bliv klogere i samarbejde med DK Medier og Sivil.

Hvorfor tror I ikke på os?
16:30 - 17:30
I de senere år har journalister rangeret som en af de tre nederste på troværdighedsskalaen. Sammen med Journalisterne i DJ spørger vi hvorfor.

Debatt.dk inviterer til lyndebat
18:00 - 19:00
Ungdomspolitisk lyndebat arrangeret af Debatt.dk. 4 emner. 4 debattører. 1 time. Dødsstraf, arveafgift, EU og Israel/Palæstina.

Fredag

Hvad bør din kommune vide om dig?
10:30 - 11:15
Vær med til at skabe gode principper for dataanvendelse i kommunerne, når vi sammen med Comply by Innovation Lab spørger, hvilke persondata kommunen har på borgerne? Og om det er nødvendigt eller bekvemt?

Kultur(kamp) i og rundt om Niko Grünfeld
13:30 - 14:15
Kultur(kamp) i og rundt om Niko Grünfeld – fra land til by – fra ringridning til bæredygtige jeans. Kom og lyt, når Københavns kulturborgmester fra Alternativet sætter sig i den varme stol hos Hanne Korvig.

Udestuen Live på Folkemødet
16:30 - 18:30
Danmarks mest kværulantiske og indædte debattør-typer sender live, drikker øl og diskuterer politik.

Lørdag

Fra Verdensmål til konkrete investeringer
11:00 - 12:00
Hvordan får vi et bedre investeringsklima i kommunerne? Og er det kommunernes opgave at hjælpe med, at virksomhederne lever op til FN’s 17 verdensmål? Det spørger vi om i samarbejde med KPH Projects og Sivil.

LIVE: Bag om Borgmesteren
12:00 - 13:00
Mød Odense borgmester Peter Rahbæk Juel – fan af Bowie og Boye, men ikke så vild med Black Army – når journalist på kommunen.dk Hanne Korvig spørger, om han er 100 procent bølle-fri.

Når jeg bliver statsminister
17:00 - 18:00
Fremtidens ministre tager kampen op og diskuterer, hvad der skal ske, når de bliver statsministre.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele Kommunen.dks artikler internet til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele Kommunen.dks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på kommunen.dk

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.

RELATEREDE ARTIKLER
FRA FORSIDEN
Til toppen
GDPR