Winni Grosbøll: Folkefesten får hele tiden nye dimensioner
Winni Grosbøll: Folkefesten får hele tiden nye dimensioner
Folkemødet lægger i år en ny dimension på begivenheden, når der i fire dage fokuseres på FN’s verdensmål.
- Vi har fået et overordnet tema for Folkemødet med fokus på verdensmålene, og det er spændende at se, hvordan det påvirker debatten. Det er heldigvis uforudsigeligt, men det er jo også et af formålene med Folkemødet, siger Bornholms borgmester Winnie Grosbøll (S).
FN’s verdensmål bliver omdrejningspunktet for en stor folkehøring torsdag, og forud er afholdt fem mindre af slagsen rundt om i landet. Winni Grosbøll var selv med til at indlede den første i Fredericia, og siden er der debatteret blandt menigmænd og kvinder i Middelfart, Odense, Slagelse og Ballerup.
- Det lægger en ny dimension til, og det samme gør folkefesten arrangeret af Folkemødet lørdag aften, hvor der er åbent for alle på hovedscenen med underholdning og indslag, siger hun.
Fra primus motor til samarbejdspartner
Sådan udvikler Folkemødet sig hvert år, nu i sin niende version. Winni Grosbøll har været med i maskinrummet fra Folkemødets begyndelse, og hun tøver ikke med at kalde årets største begivenhed på Bornholm et hjertebarn.
Kommunen overdrog i 2017 organisationen til Foreningen Folkemødet, hvor Winni Grosbøll sidder i bestyrelsen, men hun har det stadig dobbelt med at se kommunen blive samarbejdspartner snarere end omdrejningspunkt for begivenheden.
- Det er altid svært at overlade ansvaret for en opgave, som ligger én så meget på sinde, til andre. Det er den rigtige vej at gå, for det er ingen kommunal opgave at organisere og udvikle Folkemødet, siger Winni Grosbøll, som ikke er i tvivl om, at Foreningen Folkemødet har det rigtige setup i forhold til at gøre begivenheden endnu større.
Bornholms Regionskommune er fortsat involveret med de praktiske opgaver, og Winni Grosbøll selv har heller ikke fået mindre travlt end tidligere de fire dage i juni. Udover at deltage i debatter og udveksle synspunkter med folk fra resten af landet viser hun også internationale gæster rundt på øen.
Internationalt udsyn
Besøgende udefra er der heldigvis blevet flere af, konstaterer hun. Folkemødet har i år udvidet med en international scene, som skal agere platform for mødets debatter om emner, der rækker længere end til Christiansø og Skagen.
- Det afspejler ambitionen om ikke at vende os ind mod os selv, men også tage del i vigtige debatter om Brexit, EU-valg etc. Det handler Folkemødet også om, siger hun.
Og så er Bornholms borgmester dybest set bare glad for at være vært for øens største, tilbagevendende begivenhed, som ikke blot repræsenterer et trecifret millionbeløb i pr-værdi og turistindtægter, men som også har ændret Bornholms profil fra udkantsområde til etableret turistmål for mange af Folkemødets gæster.
- Alene det, at så mange finder ud af, at Bornholm ikke er længere væk end to en halv time med færge, gør det til en nemmere beslutning at besøge os på andre tidspunkter af året. Folkemødet har været en kæmpegevinst for os, og det er selvfølgelig også en væsentlig grund til, at vi på hele Bornholm er glade for at være værter for arrangementet, siger Winni Grosbøll.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele Kommunen.dks artikler internet til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele Kommunen.dks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på kommunen.dk
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.