Kommunen.dk
MENU

Corona-lukninger forlænges til efter påske

Alle politiske tiltag, der er indført, forlænges til og med 13. april. Spidsbelastning ventes bagefter. Nyt samarbejde skal indkøbe værnemidler til kommunerne.

Corona-lukninger forlænges til efter påske

Alle politiske tiltag, der er indført, forlænges til og med 13. april. Spidsbelastning ventes bagefter. Nyt samarbejde skal indkøbe værnemidler til kommunerne.
Mette Frederiksen (S) forlængede mandag alle corona-tiltag til efter påske.
Mette Frederiksen (S) forlængede mandag alle corona-tiltag til efter påske.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen, Ritzau Scanpix
23. mar. 2020
RITZAU/AK

Danmark er på vej ind i tredje uge af udbruddet af coronavirus, og regeringen forlænger nu restriktionerne og lukningen af store dele af Danmark til 13. april.

Spidsbelastning fra coronavirus ventes at indtræffe i ugerne efter.

- Regeringen har besluttet sig for at forlænge alt det, vi har sat i gang, til 2. påskedag, siger statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde.

Det betyder eksempelvis, at offentlige medarbejdere, der ikke varetager samfundskritiske funktioner, fortsat skal blive hjemme. Privatansatte opfordres ligeledes til at blive hjemme og begrænse udgang.

Skoler og dagtilbud fortsat lukket
Den midlertidige grænsekontrol og Udenrigsministeriets rejsevejledning gælder allerede til efter påske. Derfor er det lukning af dagtilbud, skoler, uddannelser, restauranter, storcentre, frisører og lignende, som statsministeren omtaler.

Det gælder også forbud mod arrangementer med flere end ti personer.

- Alt det, vi har gjort i fællesskab i Danmark, kan endnu ikke ses i tallene, der er ganske enkelt en forsinkelse.

- Statens Serum Institut vurderer, at tiltagene kan have en effekt på smittespredning og dermed belastning af sygehuse, hvis initiativerne vel at mærke fortsætter. Derfor er det vigtigt, at vi som land holder fast, siger Mette Frederiksen.

Hun hentyder til, at Statens Serum Institut mandag vurderer, at en forlængelse af tiltagene vil betyder, at coronavirus kan reduceres med 30-50 procent. Det er vel at mærke, hvis tiltagene og borgernes adfærd fastholdes.

Det er med en bred politisk enighed, at tiltagene forsætter ifølge statsministeren.

Aftale om indkøb til kommuner
KL-formand Jacob Bundsgaard (S) fortalte på pressemødet, at kommunerne arbejder på at indkøbe værnemidler til de ansatte og sikre god udskrivning for patienter.

En ny aftale betyder, at Aarhus Kommune skal stå i spidsen for at vurdere leverandørers lødighed og bestille værnemidler - mundbind, håndsprit, ansigtsværn og engangskitler - hjem til personalet i kommunerne. 

Ud over Aarhus er København, Odense, Aalborg og Roskilde med i ordningen, så der i hver region er en kommune, der kan afsøge mulige lokale leverandører og sørge for levering og distribution.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele Kommunen.dks artikler internet til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele Kommunen.dks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på kommunen.dk

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.

FRA FORSIDEN
Til toppen
GDPR