Bornholmerne, Frederiksberg og Koldings kommende borgmester snød bookmakerne
Bornholmerne, Frederiksberg og Koldings kommende borgmester snød bookmakerne
Simon Aggesens og Thomas Thors’ farvel til borgmesterposterne på henholdsvis Frederiksberg og Bornholm kom bag på oddssætterne hos Danske Spil og medvirkede til, at KV21 med stor sandsynlighed ender som en lille underskudsforretning for spilletjenesten.
Danske Spil nåede en omsætning på 420.000 kr. på valget, og cirka 20 pct. blev spillet på det tætte opgør på Frederiksberg, hvor De Konservative mistede borgmesterposten for første gang i 112 år.
Det kom bag på bookmakerne, som undervejs justerede oddsene fra 2,20 til 1,60 på konservativt valgnederlag. Samme tendens fandt sted på Bornholm, hvor socialdemokraten Thomas Thors gik fra klar favorit til halv favoritværdighed i ugen op til valget, ikke mindst takket være et par overraskende meningsmålinger.
- Sådan ændrede oddsene sig flere steder. Ikke drastisk, men nok til at afspejle, at politik er svært at forudsige som spilobjekt, fortæller Peter Emmike Rasmussen, oddssætter hos Danske Spil.
- Det ser ud til, at vi kommer ud med et lille underskud kommunalvalget, og det kan vi godt betegne som acceptabelt. Der var fin interesse for valget, og omsætningen var omtrent dobbelt så stor, som for fire år siden, tilføjer han.
Når regnskabet ikke er gjort endeligt op endnu, skyldes det, at spiltjenesten venter, indtil konstitueringerne rundt i landet er juridisk bindende, inden der udbetales gevinst. Så man ikke risikerer at have honoreret væddemål, som ender med at have en anden vinder, fordi et politisk flertal pludselig skifter hest og borgmesterkandidat.
Sidste godkendte væddemål bliver tipskuponen med 12 opgør. Her gør Danske Spil først boet op 15. december - løber en enkelt spiller med førstepræmien, er der 25.000 kr. i gevinst.
Det beløb kommer enkeltvæddemålene ikke i nærheden af. Danske Spil satte en maksimumindsats på 1.000 kr. p.r indsats, så ingen kunne bruge insiderviden til at skabe sig en større eller mindre formue.
Ny borgmester spillede på udfaldet
Til gengæld meldte Koldings kommende borgmester, Knud Erik Langhoff (K), frejdigt ud, at han havde spillet 900 kr. på udfaldet i sin kommune, hvor han selv overraskende endte med borgmestertitlen via en uforudset alliance på tværs af de politiske spektrum.
Knud Erik Langhoff satsede ifølge Jyllands-Posten 900 kr. på, at Eva Kjer Hansen (V) ville tabe.
- Jeg tænkte bare, at 2,65 da var værd at gå efter, siger han til avisen - med en klar formodning om, at han kunne ende med at de afgørende mandater og blive tungen på vægtskålen i opgøret mellem de to eks-christiansborgpolitikere Eva Kjer og Villy Søvndal (SF).
Peter Emmike Rasmussen og Danske Spil må ifølge egen politik ikke kommentere på enkelte væddemål, og har derfor ingen kommentarer til den nævnte sag. Men han slår fast, at Danske Spil fraråder at spille på væddemål, hvor man selv er involveret. Som det er tilfældet i sport, hvor de forskellige idrætsforbund har mere eller mindre strenge sanktionsmuligheder overfor udøvere, der satser på udfald, de selv er med til at afgøre.
Det ser ud til, at vi kommer ud med et lille underskud kommunalvalget, og det kan vi godt betegne som acceptabelt.
Der er kun etik, som afgør, hvorvidt en politiker spiller på et udfald i sin kommune. Juridisk er der ikke noget til hinder for at spille.
For Knud Erik Langhoff kunne regnestykket have set endnu mere fordelagtigt ud, hvis han havde benyttet en bookmaker, som tilbød odds på ham selv som borgmester inden valget. Hos Unibet ville en indsats her have givet pengene 20 gange igen.
Den type væddemål kommer der ikke hos Danske Spil om fire år, lover Peter Emmike Rasmussen.
- Politik er så uforudsigeligt, at man som bookmaker skal være varsom med hvor høje odds man giver på noget, siger han.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele Kommunen.dks artikler internet til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele Kommunen.dks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på kommunen.dk
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.