Landets yngste udvalgsformand: 'Det overraskede mig, at der slet ikke eksisterer blokpolitik'
Landets yngste udvalgsformand: 'Det overraskede mig, at der slet ikke eksisterer blokpolitik'
Hvad er det vigtigste, du har lært af to år i byrådet?
Det overraskede mig, at der ikke eksisterer blokpolitik, og det er noget af det bedste ved arbejdet. Man er ikke lige så farvet af sit parti eller sin blok i kommunalpolitik som i landspolitik, for vi bliver nødt til at løse de problemer, der er i kommunen.
Så når vi sidder til budgetforlig, så aftaler vi ting på tværs med SF og De Konservative og de andre partier. Så lærer man bare at gå på kompromis. Ikke fordi man ikke kæmper for sine sager, men det handler om at blive enige og finde løsninger.
Er der brug for flere unge i lokalpolitik?
Det er der. Helt klart. I Albertslund sidder vi med en masse byplanlægning, som først blive realiseret om 20-30 år, så det betyder noget, at der er flere unge, som sidder med om bordet. Det er deres fremtid og deres by, vi kommer til at påvirke, så de skal også være med til at forme den.
Hvad kan du, som dine ældre kolleger ikke kan?
Altså, jeg har lært rigtig meget af de ældre politikere, men jeg tror også, de har lært meget af mig. Verden er ikke, som da de var unge.
I øjeblikket snakker vi meget om nationale tests, og der har de ældre politikere måske børn eller børnebørn, som har oplevet testene i skolen. Men jeg er den eneste, der selv har siddet til nationale test, så jeg kan dele min erfaring.
Hvilke udfordringer er du stødt på som følge af din alder?
I starten syntes jeg, det var rigtig svært at være ung i byrådet. Jeg var blevet færdig med gymnasiet og var lige startet på universitetet, så jeg havde ikke rigtig fået det der akademiske sprog ind under huden, og dem, jeg sad med, var meget mere veluddannede end mig. Der kunne jeg godt mærke, at wow - det var en udfordring med de mange begreber og termer, jeg skulle lære. Men det har også været vildt spændende, og det har givet mig så meget i de seneste år.
Hvad er det bedste ved kommunalpolitik?
At du kan påvirke situationer og aftaler, som virkelig gør noget for borgerne. Mit hjerte brænder for kultur og fritid, og tidligere var der kun få priser til de frivillige i Albertslund. Nu har jeg igennem mit politiske arbejde fået indført fem-seks ekstra priser. Det, synes jeg, er rigtig godt.
Hvad er det hårdeste ved kommunalpolitik?
At man bliver en offentligt person. Specielt når du er ung og også har en anden etnisk baggrund. Det har været en udfordring for mig. Selvfølgelig kan det også være positivt at blive en offentlig person, men når jeg er ung, vil jeg jo stadig gerne ud og lave nogle fejl for at udvikle mig som person.
Nu bliver jeg nødt til at passe på, hvad jeg laver i min fritid, og hvilke fejl jeg laver, fordi jeg er politiker. Det er noget, man lærer at leve med.
Hvad siger dine jævnaldrende venner til, at du sidder i byrådet?
De synes nogle gange, det bliver rigtig rigtig kedeligt, når jeg fortæller om tingene, og så siger de 'hvad fanden laver du der'. Men der er også mange, der synes, det er spændende at have en veninde, som er politiker.
Genopstiller du ved næste kommunalvalg?
Jeg regner med det, men jeg vil ikke love noget endnu. Man ved jo aldrig, hvad livet bringer.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele Kommunen.dks artikler internet til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele Kommunen.dks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på kommunen.dk
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.