Divisionsforeningen: Fodboldklubber kan bare flytte hjemmebane til en anden kommune
Divisionsforeningen: Fodboldklubber kan bare flytte hjemmebane til en anden kommune
Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, giver ikke meget for hverken KL’s eller diverse enkeltkommuners kritik af stadionkravene i landets øverste fodboldrækker. For i bund og grund er det fodboldklubberne, som skal honorere kravene, og det får de rigelig med midler til at finansiere via de indtægter, som følger med at deltage i rækkerne.
Han ser ikke et problem i, at en klub må flytte hjemmebanen ud af værtskommunen for at spille i 1. division eller Superligaen.
- Ingen forlanger, at en kommune skal finansiere et stadion, som lever op til vores krav - absolut ingen - og derfor stiller jeg mig uforstående overfor, hvorfor det overhovedet skal gøres til et kommunalt problem. Vi har masser af stadioner, som opfylder betingelserne. Og rykker en klub op, får den tilstrækkelig med ekstra indtægter til at kunne leje sig ind og spille et andet sted, siger Claus Thomsen.
Han fastholder, at Divisionsforeningen har haft en fornuftig dialog med KL i flere år, og han påpeger, at man i et vist omfang er kommet ønskerne i møde ved at gøre kapacitetskravet til Superliga-arenaerne fleksibelt.
Dybest set er det slet ikke KL’s og kommunernes opgave at blande sig i og stille krav til forhold for professionel sport, jeg er ikke engang sikker på, at det er juridisk holdbart.
Men man kommer ikke til at strække sig længere.
- Dybest set er det slet ikke KL’s og kommunernes opgave at blande sig i og stille krav til forhold for professionel sport, jeg er ikke engang sikker på, at det er juridisk holdbart. Vælger en kommune at investere i et stadion med faciliteter, som svarer til det sportslige niveau, gør man det jo, fordi det betaler sig. Og klubberne betaler jo en leje, som modsvarer omkostningerne, hvis kommunen ejer stadion, siger Claus Thomsen, som mener, det er klubbernes ansvar at investere i andet end nye spillere, når de bevæger sig op i prof-fodboldens øverste lag.
- Talentudvikling, infrastruktur og faciliteter kommer ikke af sig selv, medmindre man planlægger og investerer på langt sigt. Derfor kan man ikke bare forvente, at faciliteterne står til rådighed, når der er brug for det, og man skal leve op til en standard, siger han.
Den fleksible tilgang til stadionkrav, som praktiseres i Norge og Sverige, og som KL anbefaler at skæve til herhjemme, vinder ikke gehør i Divisionsforeningen.
- Det fungerer i Norge og Sverige. Vi har valgt en anden retning. Og den beslutning er taget af divisionsklubberne i fællesskab, siger han.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele Kommunen.dks artikler internet til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele Kommunen.dks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på kommunen.dk
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.